Kol Germe Ameliyatı
Anestezi Türü | : Lokal Anestezi |
---|---|
Ameliyat Süresi | : 1.5 - 2 Saat |
Hastanede Kalma Süresi | : 12- 24 Saat |
İşe Dönme Süresi | : 2 - 3 Gün |
Ameliyat ve tedavi süreçleri, kişiden kişiye farklılık arz edebilir. Ameliyat.com tedavi ve ameliyat özetlerinde, ortalama değer niteliği taşıyabilecek örnek tablolardan yararlanılmıştır.
- Sık Sorulan Sorular
- Ameliyatsız Kol Germe Etkili midir?
- Ameliyat Kaç Saat Sürüyor?
- Ameliyat için Yaş Sınırı Var mı?
- Zor Bir Ameliyat mıdır?
- Kol Germe Ameliyatının Avantajları Nelerdir?
- Ağrılar Ne Kadar Sürer?
- Ameliyattan Sonra İstirahat Raporu Alabilir miyim?
- Doktor Kontrolleri Önemli midir?
- Tekrar Sarkma Olur mu?
- Kol Germe ile Meme Dikleştirme Aynı Anda Yapılabilir mi?
- Gebelik Döneminde Olanlar Kol Germe Ameliyatı Yaptırabilir mi?
- Ameliyat Fiyatını Neler Etkiler?
- Ameliyatın İptal Edilmesi, Ertelenmesi Mümkün müdür?
- Ameliyat Olanların Yorumları Önemli midir?
- Hangi Kriterler ile Doktor-Klinik Seçilmelidir?
- Ameliyat İzleri Kalır mı?
- Kol Germe Ameliyatı Caiz midir?
- Kol Germe Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?
- Koklear İmplant Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılabilir?
- Koklear İmplant Ameliyatı İçin Hangi Bölüme – Doktora Gidilir?
- SGK Koklear İmplant Ameliyatını Karşılar Mı?
- Koklear İmplant Ameliyatı Fiyatları Neye Göre Değişir?
Karın, kol ya da yüz bölgesinde meydana gelen sarkmaların farklı nedenleri olabilir ve bu sarkmalar neticesinde estetik sorunlar da baş gösteriyor. Sarkma nedeni tespit edildikten sonra uygun müdahale yöntemi belirleniyor ve eğer gerekliyse cerrahi müdahaleye başvuruluyor. Germe operasyonları son dönemde çok daha popüler hale geldi ve artık insanlar bu tür operasyonlardan çekinmiyorlar. Liposuction yöntemi ile yapılan ilk müdahale sonrası cerrahi müdahale ile birlikte fazlalık olan yağ doku kusursuz bir şekilde alınıyor ve daha gergin bir cilt yapısı oluşturuluyor. Dilerseniz bu operasyonların nasıl yapıldığını ve hastaları nasıl bir sürecin beklediğini hep birlikte inceleyelim.
Kol Germe Hakkında
Yaşlılık, çevresel faktörler ve bununla birlikte genetik faktörler de kol bölgesinde sarkmalara neden olabiliyor. Cilt bakımının düzgün bir şekilde yapılmaması ya da yanlış ürünlerin kullanımı da bu sarkmaların en önemli nedenleri arasında gösteriliyor. Meydana gelen sarkmalar, estetik açıdan kötü bir görüntü yaratıyor ancak endişelenmenize gerek yok çünkü kol germe ameliyatı ile birlikte bu sorunu ortadan kaldırmak artık mümkün. Deri fazlalığı ve sarkma nedenine bağlı olarak liposuction uygulamasına başvurulabilir ve sonrasında da cerrahi müdahale ile birlikte fazla deri alınarak daha gergin bir cilt yapısı oluşturulur. Gayet basit bir operasyondur ve özellikle son zamanda başarı oranının çok arttığını söylemekte fayda var.
Kol Germe Nedir?
Yaşlılık, genetik faktörler, çevresel etkenler ve son olarak sık kilo alıp verme eylemi neticesinde meydana gelen sarkmaların toparlanması ve daha gergin, daha sıkı bir cilt yapısı elde edilmesi durumuna kol germe adı veriliyor. Bu kimi zaman cerrahi müdahale gerektirmeyen bir uygulama ile söz konusu olurken kimi zaman da cerrahi müdahale ile birlikte gerçekleştiriliyor. Kol germe son dönemde çok daha fazla hasta tarafından tercih ediliyor ve doktorlar da bu konuda gayet başarılı sonuçlar elde ediyor. Görsel anlamda yaşadığınız sıkıntıdan bir an önce kurtulmak istiyorsanız eğer sizler de bir an önce doktorların kapısını çalabilir ve müdahale için ilk adımı atabilirsiniz.
Kol Germe Ameliyatı Gerektiren Durumlar
Pazu bölgesinde meydana gelen sarkma ya da bu bölgenin alt kısmında meydana gelen sarkmalar, kol germe operasyonu gerektiren durumlar arasında yer alıyor. Özellikle yaz aylarında tişört giyen kimseler, kollarını kaldırdıkları takdirde bu sarkma daha gözle görülebilir ve dikkat çekici bir hal alıyor. Bu rahatsız edici görüntü estetik sorunları da beraberinde getiriyor. 1.5 ila 2 saatlik kısa bir operasyon neticesinde bu sarkmaları ortadan kaldırmak mümkündür ve daha da önemlisi operasyon esnasında hasta herhangi bir şekilde acı duygusu hissetmez ya da beraberinde ağrı hissetme gibi bir durum söz konusu değildir.
Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kol germe ameliyatı öncesinde birtakım tetkiklere başvurulur ve bu tetkikler ile birlikte sarkma nedeni belirlenir. Sarkma nedeni tespit edildikten sonra buna uygun tedavi yöntemi seçilir ve harekete geçilir. Eğer ihtiyaç duyulursa liposuction ile ilk müdahale yapılır ve sonrasında fazla deri de cerrahi müdahale ile alınacaktır. Ameliyat, lokal anestezi destekli bir ameliyattır ve ortalama 1.5 ila 2 saatlik bir süre karşımıza çıkıyor. Hasta ve hekim konforu üst seviyededir ve anestezi destekli bir müdahale olduğu için operasyon esnasında hastanın herhangi bir şikâyeti de olmayacaktır. Bazı hastalarda ise genel anestezi tercih edilir ve bu hastaların taburcu edilmesi de operasyondan 1 gün sonrasında erteleniyor.
Kol Sarkma Oluşmasının Nedenleri
Kol sarkmasının en önemli nedenleri arasında yaşlılık belirtileri yer alıyor. Yaşlanmaya başlayan vücut kendini salıyor ve kol bölgesi de buna direnemeyen bölgelerden bir tanesidir. Bir diğer neden ise genetik faktörlerdir. Bu sorunu erken yaşta yaşayan akrabanız varsa eğer sizler de risk grubunda yer alıyorsunuz demektir. Kol sarkmasının nedenlerinden bir diğeri ise sık kilo alıp verme durumudur. Diyet yaptıktan sonra verdiğiniz kilolar ve kısa bir süre sonra alınan kilolar da bu sarkmalara neden olabiliyor. Sarkma tedavisi gayet basit ve az önce de belirttiğimiz gibi son dönemde daha başarılı bir şekilde uygulandığını da görebiliyoruz.
Liposuction ile Kol İnceltme
Cerrahi müdahaleye gerek kalmadan liposuction tedavisi ile birlikte kol bölgesindeki fazla yağlardan kurtulmak mümkündür. Bu uygulamanın gerçekleştirilebilmesi için sarkma nedeninin doğru bir şekilde belirlenmesi gerekiyor. Bazı cilt yapılarında liposuction tedavisi yeterli olurken bazı ciltlerde ise bu uygulama yeterli olmayacaktır ve cerrahi müdahale de gerekebiliyor. Kol bölgesinde özellikle pazu altı olarak adlandırılan bölgenin çok daha fazla sarktığı görülüyor ve yaz aylarında tişört giyen kimseler de estetik bakımından bu durumdan rahatsız olduğunu dile getiriyor. Yarım saatlik basit bir liposuction uygulaması ile birlikte bu fazlalıkların giderilmesi ve derinin daha sıkı bir görünüme sahip olması da mümkündür. Üstelik operasyon esnasında herhangi bir ağrı ya da sızı durumu da söz konusu değildir.
Ameliyatsız Kol Germe ve Sıkılaştırma
Estetik operasyon çerçevesinde uygulanacak liposuction ile birlikte ameliyatsız kol germe müdahalesi de mümkündür. Az önce de ifade ettiğimiz gibi kol sarkmalarının farklı nedenleri olabiliyor ve yapılacak tetkikler neticesinde bu nedenler belirlendikten sonra müdahale yöntemine karar vermek de çok daha kolay bir hal alıyor. Liposuction tedavisi son dönemde daha popüler hale gelmiş durumda ve kolay uygulanabilir olmasının yanı sıra ağrısız ve acısız bir müdahale yöntemi olduğu için de insanlar tarafından daha fazla tercih ediliyor. Estetik açıdan sorun yaşamak istemiyor ve daha sıkı bir görünüme sahip olmak istiyorsanız eğer sizler de hiç vakit kaybetmeden doktorlarınızın kapısını çalabilirsiniz.
Kol Germe Ameliyatı Fiyatları
Kol germe ameliyatları için bir fiyat bilgisi vermek çok da doğru olmayacaktır. Yapılacak uygulamaya göre fiyatlar değişebiliyor ay da tercih edeceğiniz klinik ve doktor da yine fiyat değişiminde önemli pay sahibidir. Araştırmalarınızı online dünyadan yapmak yerine klinikleri ziyaret ederek yapmanızı çok daha doğru buluyoruz. Bununla birlikte doktorunuz ile birebir görüşme yapmanız da fiyat bilgisi bakımından çok daha sağlıklı ve doğru olacaktır. Özel klinikler bu bağlamda biraz daha yüksek rakamlar sunabiliyor ancak başarı oranlarının daha yüksek olduğunu da bilmenizde fayda var. Dilerseniz ziyaretlerinizi online ya da reel dünyada gerçekleştirebilir ve daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Kol Germe Ameliyatını Kim Yapar?
Plastik ve estetik cerrahi uzmanları, kol germe ameliyatında deneyim sahibi olan kimselerdir ve bu ameliyatı gerçekleştirecek olan kişilerdir. Teorik bilginin yanı sıra pratik bilgisi de büyük önem taşıyor. Tercih edeceğiniz doktorun daha önce bu ameliyata çok kez girmiş olması da pratikteki becerilerini daha net bir şekilde ortaya çıkaracaktır. Bu konu ile ilgili araştırma yapacaksanız eğer çok dikkatli bir şekilde araştırmalısınız. Çünkü ameliyat yapılış şekli aynı olsada doktorun el işçiliğin önemi bu ameliyatlarda ortaya çıkmaktadır. 1.5 ila 2 saatlik basit bir operasyon neticesinde sizler de kol bölgesi baz alındığında daha sıkı ve daha etkileyici bir görünüme sahip olabilirsiniz.
Kol Germe Ameliyatı Öncesi
Sağlık taraması ve anestezi kontrolü ile birlikte ilgili tetkiklerin eksiksiz bir şekilde yapılması ve hastanın genel sağlık durumu da detaylı bir şekilde ele alınmalıdır. Operasyonu olumsuz etkileyecek bir sağlık sorunu mevcut ise eğer ameliyat ertelenebilir ya da iptal edilme durumu da söz konusu olabilir. Kol germe ameliyatı öncesi ilaç kullanımını da terk etmeniz gerekiyor ve doktorunuz bu konuda da gerekli uyarıları yapacaktır. Ameliyat öncesi doktorunuzun uyarılarını yerine getirmenizde fayda var ve emin olun bu şekilde ilerlediğiniz takdirde süreç daha kolay ve sağlıklı bir hal alacaktır. Ameliyat öncesi tetkikler neticesinde ameliyat planlaması da çok daha kolay bir şekilde yapılıyor.
Tetkikler
Anestezi kontrolü, kan tahlili ve genel sağlık durumunun ele alınması ile birlikte kısa süreli bir tetkik süreci karşınıza çıkacaktır. Ameliyat olacağınız hastanede bu tetkikler sorunsuz bir şekilde yapılıyor ve elde edilecek sonuçlara göre bir planlama yapılıyor. Tetkiklerin sonucu da yine ameliyatınızı gerçekleştirecek doktor tarafından incelenecek ve değerlendirilecektir. Ameliyat öncesi dönemde aklınızdaki soru işaretlerini de doktorunuz ile paylaşmanızda fayda var. Fiziksel hazırlıklar ile birlikte zihinsel hazırlıklar da büyük bir öneme sahip ve bu bağlamda doktorunuz ile iletişimde olmanız da yine sizlerin lehine bir durum olacak. Dilerseniz bu tetkikleri detaylı bir şekilde ele alalım ve bu konudaki soru işaretlerini de ortadan kaldıralım.
Kan Tahlili
Genel sağlık durumu hakkında bilgi edinmek ve varsa eğer hastanın sağlık sorunlarını ortaya koymak adına kan tahliline ihtiyaç vardır. Kan tahlili, ameliyat olacağınız hastane ya da klinikte sorunsuz bir şekilde yapılıyor ve sonuçlar da doktorunuz tarafından inceleniyor. Kan tahlili sonrasında anestezi için de detaylı bir tahlile ihtiyaç duyulacaktır. Tetkiklerin eksiksiz bir şekilde yapılması ameliyat süreci ve ameliyat sonrası dönem adına büyük önem taşıyor. Eğer varsa genel sağlık durumu ile ilgili bir şikâyetiniz, bunu doktorunuz ile paylaşabilir ve bilgi alışverişini de daha hızlı hale getirebilirsiniz. Kan tahlili sonrası diğer tetkik olan anestezi kontrolünü de yine detaylı bir şekilde alt başlık halinde inceleyelim istiyoruz.
Anestezi Kontrolü
Kol germe ameliyatında hastanın durumuna ve var olan soruna bağlı olarak lokal ya da genel anestezi uygulanabiliyor. Her hastanın anesteziye karşı vereceği reaksiyon farklıdır bu yüzden risk almamak adına anestezi tetkiklerinin de hatasız bir şekilde yapılması gerekiyor. Anestezi kontrolü neticesinde eğer olumsuz bir durum söz konusu olmazsa son olarak genel sağlık durumu incelenecek ve bu konuda da herhangi bir sorun ile karşı karşıya gelinmezse ameliyat için ilgili planlama yapılacaktır. Kısa sürecek bir tetkik dönemi sizleri bekliyor ve bu dönemde zihinsel olarak da yıpranmayacaksınız.
Sağlık Taraması
Genel sağlık sorunları ile ilgili şikayetlerinizi doktorunuza iletmenizde fayda var ve olumsuz bir durum söz konusu ise ameliyatın ertelenmesi ya da iptal edilmesi söz konusu olabilir. Sağlık taraması neticesinde tüm sıkıntılar kısa sürede meydana çıkıyor ve doktor tarafından yapılan incelemeler neticesinde bu sorunların ameliyata olan etkisi de daha doğru bir şekilde belirleniyor. Varsa sağlık sorunlarınız ya da kullandığınız ilaçlar, bu detayları da doktorunuz ile paylaşmanız gerekiyor. Bununla birlikte daha önce gördüğünüz tedaviler ve geçirdiğiniz hastalıkları da doktorunuza iletmeniz istenecektir. Tüm tetkikler sonuçlandıktan ve incelendikten sonra kol germe ameliyatı için hazırlık süreci başlayabilir ve ilgili planlama da yine doktorunuz tarafından hatasız bir şekilde yapılacak ve sizlere bilgi verilecektir.
Kullanılan İlaçların Doktor ile Paylaşılması
Ameliyat öncesi ilaç kullanımı, tavsiye edilen bir eylem değildir ve bununla birlikte hali hazırda kullandığınız ilaçları da tam liste halinde doktorunuz ile paylaşmanız gerekiyor. Kan sulandırıcı ilaçlar, cerrahi müdahale öncesi büyük bir risk taşıyor ve ameliyatı olumsuz etkileyecek detaylardan biri olduğunu da ifade etmekte fayda var. Kullandığınız ilaçlar arasında eğer ameliyata etki edecek bir ilaç varsa sizi ameliyat yapacak olan doktorunuz sizlere sağlık açısından gerekli tüm bilgilendirmeyi yapacaktır. İlaç kullanımının, ameliyattan en az 10 gün kadar önce terk edilmesinde fayda var ve basit bir ağrı kesici dahi olsa kullandığınız takdirde doktorunuza muhakkak bilgi vermeniz gerektiği söyleniyor.
Tedavi Geçmişinin İncelenmesi
Her cerrahi müdahale öncesinde hastanın tedavi geçmişi de detaylı bir şekilde ele alınır. Kullanılan ilaçlar, geçirilen operasyonlar ve alınan tedaviler ile birlikte detaylı bir taramaya ihtiyaç duyuluyor. Bunun nedeni ise yine diğer kontrollerde olduğu gibi ameliyata etki edecek olumsuz bir durumun var olup olmadığını tespit etmektir. Eğer bu tür bir durum söz konusu ise ameliyat ile ilgili planlama yeniden yapılacak ve hatta ameliyat ertelenecektir. Genel sağlık durumu büyük bir önem taşıyor ve aksi bir durumda operasyon için adım atmak çok da doğru bir karar ya da tercih olmayacaktır.
Ameliyat Planının Hazırlanması
Ameliyat planının hazırlanması doktor tarafından yapılıyor ve tetkikler neticesinde daha sağlıklı bir süreç belirlendiğini de söyleyebiliriz. Az önce de ifade ettiğimiz gibi genel sağlık durumu ile ilgili bir sorun varsa eğer öncelikli olarak bu sorunun üstüne gidilmeli ve bu sorun ortadan kaldırıldıktan sonra ilgili planlama yapılmalıdır. Ameliyat planı hazırlandıktan sonra doktorunuz süreç ile ilgili sizlere de bilgi veriyor ve aklınızdaki soru işaretleri de bu sayede ortadan kalkmış olacaktır. Ameliyat planı hazırlandıktan sonra zihinsel olarak da ameliyata hazır hale gelmeniz gerekiyor ve varsa aklınızdaki soru işaretlerini mutlaka doktorunuz ile paylaşın. Endişelerinizi ve merak ettiğiniz konuları da doktorunuza aktarmanız, zihinsel olarak hazır olmanız adına büyük bir öneme sahiptir.
Sigara ve Alkol Tüketimi
Sigara ve alkol gibi zararlı içeceklerden olabildiğince uzak durmanız gerekiyor. Vücut sağlığına olumsuz etki eden bu zararlı içecekler, özellikle ameliyat öncesi dönemde çok daha büyük bir etkiye sahiptir ve ameliyat süreci de olumsuz etkileyeceklerini belirtmek gerekiyor. Ameliyata hazırlık sürecinde doktorunuzun uyarılarını göz önünde bulundurarak ilerlemeniz emin olun hem operasyonu hem de operasyon sonrası döneme de olumlu anlamda yansıyor. İlaç kullanımı ile birlikte sigara ve alkol kullanımı da ameliyattan en az 10 gün önce terk edilmeli ve daha sağlıklı bir beden ile ameliyata adım atılmalıdır. Bu konuda göstereceğiniz hassasiyet tamamen sizlerin lehine bir durum teşkil ediyor.
Hastaneye Yatış için Hazırlık
Lokal anestezi ile birlikte gerçekleştirilen operasyon ile birlikte 1.5 ila 2 saatlik bir süreç karşınıza çıkıyor. Ameliyat olduktan kısa bir süre sonra taburcu ediliyor ve gündelik hayatlarınıza da kaldığınız yerden sorunsuz bir şekilde devam edebiliyorsunuz. Genel anestezi uygulanan hastalar ise bir gün olmak kaydı ile hastanede kalacaktır. Bu durum hastanın vereceği reaksiyona göre değişiklik gösterebilir ve yatış süresi de uzayabilir. Hastanın kendini zorlamaması ve ihtiyaçlarına yardımcı olması adına yanında mutlaka bir refakatçinin olması gerekmektedir. Taburcu edildikten sonra gündelik hayatlarınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz ancak ameliyat sonrası dönemde dikkat etmeniz gereken detaylar da mevcuttur.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası
Kol germe, zor bir operasyon değil ve bununla birlikte anestezi uygulaması da mevcut olduğu için hasta ve hekim konforu da üst seviyededir. Ameliyattan sonraki dönemde iyileşme sürecine katkıda bulunmak istiyorsanız eğer doktorunuz ile uyum içerisinde ve iletişim içerisinde olmanız gerekiyor. Hangi hususlara dikkat etmeniz gerektiği ameliyat öncesinde olduğu gibi ameliyat sonrasında da yine sizinle paylaşılacak ve gerekli bilgi sunulacaktır. Doktorunuzun dediklerini yaptığınız takdirde çok daha hızlı ve daha sağlıklı bir süreç geçirmiş olursunuz. Uyarıları göz önünde bulundurmanız ve en küçük sorunda hiç vakit kaybetmeden doktorunuz ile iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz.
Ameliyat Günü
Kol germe ameliyatı, endişelenmenizi gerektirecek bir operasyon değildir. Gayet başarılı ve sağlıklı bir operasyon süreci sizleri bekliyor. Ameliyat günü gelip çattığında fiziksel olarak hazır olacaksınız ancak zihinsel hazırlık da büyük öneme sahiptir. Kafanızda soru işaretlerinin olmaması gerekiyor ve doktorunuz da bu konuda gerekli yardımı yapacaktır. Ek olarak ameliyat günü sigara içmemenizi tavsiye ediyoruz çünkü sigara gibi zararlı içecekleri operasyonun seyrini değiştirebiliyor ve doktorunuz da özellikle bu konuda sizlere bir uyarıda bulunacaktır. Ameliyat günü yanınızda refakatçi olması tavsiye ediliyor çünkü uygulanacak anesteziye bağlı olarak taburcu edilme süresi de uzayabilir ve bu süre zarfında hastane ile ilgili işlemleri de refakatçiler halledecektir.
Ayağa Kalkma
Basit bir ameliyat olduğunu daha önce de belirtmiştik… Ayağa kalkmak için çok uzun süreler beklemenize gerek yok ve eğer lokal anestezi uygulanmışsa ve operasyon bu şekilde gerçekleştirilmişse aynı gün taburcu oluyor ve gündelik hayatlarınıza da kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Genel anestezi uygulanan hastalar ise bir gün hastanede kalıyor ancak diğer başlıklarda da ifade ettiğimiz gibi bu süre hastanın vereceği reaksiyona bağlı olarak kısalabilir ya da uzayabilir. Doktorunuz bu konuda daha doğru bilgi sunacaktır ve zaten vereceğiniz reaksiyona bağlı olarak sizleri çok da uzun bir süre hastanede tutmayacaktır. Basit bir ameliyat olduğu için ayağa kalkma da diğer cerrahi operasyonlara nazaran daha hızlı bir sürede gerçekleşiyor.
Kullanılacak İlaçlar
Ameliyat sonrası dönemde hastaların en çok yaptığı hatalardan bir tanesi de reçete dışı ilaç kullanımıdır. Doktorunuzun verdiği reçetenin dışına çıkmamanız tavsiye ediliyor. İlaç kullanımı bittikten sonra kontroller esnasında doktorunuza bu durumu iletebilir ve ihtiyaç varsa yeni bir reçete de talep edebilirsiniz. Bu ilaçlar genellikle ameliyat sonrası dönemde meydana gelebilecek ağrıları dindirmek adına kullanılacak olan ağrı kesicilerdir. Düzenli ve doğru kullanım ile birlikte ameliyat sonrası dönemde sizler de daha fazla rahat edecek ve özellikle şiddetli ağrılardan bir nebze de olsa kurtulacaksınız. Nasıl bir kullanım gerçekleştirileceği de yine doktorunuz tarafından sizlere sunuluyor ve bununla birlikte gerekli uyarılar da yapılıyor.
Ağrı-Sızı
Ameliyat esnasında ağrı ya da sızı hissetme gibi bir durum söz konusu değildir. Lokal ya da genel anestezi ile birlikte hasta uyuşturuluyor ve operasyon daha sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ameliyat sonrası dönemde ise ağrılar meydana gelebilir ve bu ağrılar müdahale edilmediği takdirde zaman zaman gece uykularınızı bölecek seviyeye ulaşabiliyor. Ağrı kesici ilaçlar ile birlikte kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Doktorunuz bu konuda sizlere bir reçete yazacaktır ve reçeteyi doğru uyguladığınız takdirde emin olun ağrılarınız da dinecek. Ağrılar şiddetli bir hal aldığı takdirde hiç vakit kaybetmeden doktorunuz ile iletişime geçmenizi tavsiye ediyoruz. Bu soruna bağlı olarak ilaçların dozu da arttırılabilir.
Müşahede Süresi
Bu durum hastaya ve uygulanan anesteziye bağlı olarak değişiklik gösterecektir. Lokal anestezi uygulanan hastalar aynı gün taburcu edilirken, genel anestezi uygulanan hastalar ise bir gün hastanede kalıyor ve sonrasında taburcu ediliyor. Bu konuda en doğru bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz çünkü ameliyat sonrası dönemde vereceğiniz reaksiyon da taburcu edilme süresini de etkileyebiliyor. Merak etmeyin gayet basit bir ameliyat ve kısa süre içerisinde ayağa kalkacak, gündelik hayatlarınıza da adapte olabileceksiniz. Kol germe ameliyatı sonrası karşınıza çok fazla risk de çıkmıyor ve gayet sağlıklı bir süreç sizleri bekliyor diyebiliriz.
Riskler, Yan Etkiler, Komplikasyonlar
Birçok cerrahi müdahale ile kıyaslandığında yan etki ve risklerin daha az ve daha zayıf olduğunu görebiliyoruz. Basit bir ameliyat olmasının yanı sıra bu konuda da insanları tedirgin etmeyecek bir müdahale diyebiliriz. Birtakım risklerin oluşması elbette normal bir durum çünkü her cerrahi müdahale bu tür riskleri beraberinde getirir. Bu yüzden doktorunuzun dediklerini yapar iseniz çok daha kısa bir sürede iyileşme şansı bulursunuz. Bu arada unutmadan doktorunuzun sizlere verdiği reçeteyi de doğru ve düzenli bir şekilde uygulamanız gerekiyor. Bu sayede ağrılarınızı dindirmeniz de çok daha kolay bir hal alıyor. Şimdi dilerseniz ameliyat sonrası dönemde sizleri hangi risklerin beklediğini ve ne tür sorunlarla karşı karşıya gelebileceğinizi alt başlıklar halinde ele alalım.
Kanama
Ameliyat sonrası karşılaşabileceğiniz risklerden bir tanesi kanama sorunudur. Bu sorun ilgili bölgede meydana gelebilir ve yaralı bölüm zarar görebilir. Müdahale edilmediği takdirde enfeksiyon riski de tanıdığını belirtmek gerekiyor. Hastaların büyük bir kısmı kanama ile karşı karşıya geldiklerinde panikliyor ve ne yapacaklarını da bilemez bir hal alıyorlar. Endişeye kapılmadan ve paniklemeden doktorunuza haber vermeniz ve bir an önce soluğu yanında almanızı tavsiye ediyoruz. En kısa sürede gerekli müdahale yapılacak ve eski sağlığınıza da kavuşacaksınız. Çok sık meydana gelen sorunlardan bir tanesidir ancak hızlı müdahale ile birlikte bu sorun da kısa sürede ortadan kalkacaktır.
Enfeksiyon
Özellikle yaralı bölgenin enfeksiyon kapma riski çok daha yüksek. Uzunca bir süre bu bölgenin bakımının profesyonel bir şekilde yapılması gerekiyor. Dilerseniz bu konuda doktorunuzdan da yardım alabilirsiniz. Enfeksiyon kapma durumu neticesinde iltihaplanma da meydana gelebiliyor bu yüzden dikkatli olmakta ekstra fayda var. Ameliyattan sonraki 2 haftalık süreç bu yüzden daha büyük bir öneme sahip ve enfeksiyon riskinden korunmak için daha dikkatli olmanızda fayda var. Doktorunuz da bu konuda gerekli uyarıları yapacak ve daha dikkatli olmanız gerektiğini yine siz değerli hastalar ile paylaşacaktır.
Alerjik Reaksiyon
Alerjik reaksiyon genellikle anesteziye bağlı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Tetkikler başlığı altında da bahsettiğimiz gibi anestezi kontrolü bu yüzden yapılıyor ve hastanın vereceği tepki bu sayede daha doğru bir şekilde ölçülüyor. Anesteziye karşı olumsuz reaksiyon verecek olan hastalarda ameliyat ertelenebiliyor. Yapılan tüm tetkiklere rağmen kimi zaman alerjik durumların önüne geçmek de mümkün olmayabiliyor. Endişe etmenize ya da paniğe kapılmanıza gerek yok çünkü bu tür sorunların tedavisi gayet basit. Doktorunuz ile iletişime geçtiğiniz takdirde nasıl bir müdahale yapılması gerektiğini sizinle paylaşacak ve vakit kaybetmeden harekete geçecektir. Ameliyat sonrası dönemde en sık karşılaşılan durumlardan bir tanesidir ancak az önce de ifade ettiğimiz gibi tedavisi de tahmin ettiğinizden çok daha kolay ve etkilidir.
Şişlikler
Ameliyat sonrası ilgili bölgede birtakım şişlikler meydana gelebilir ancak abartılacak büyüklükte olmadığını da söyleyebiliriz. Bu şişlikler zamanla kendiliğinden yok olacaktır ve herhangi bir şekilde tedaviye de gerek yoktur. Aksi bir durum söz konusu olduğu takdirde yani şişlikler uzun süre devam ettiği takdirde doktorunuz ile görüşebilirsiniz. Ameliyat öncesinde de riskler konusunda sizlere gerekli bilgiler verilecektir yani bu tür sorunlara hazırlıklı olmanız gerekiyor. Şişlikler 2 ila 3 haftalık süre zarfında geçecektir ancak az önce de söylediğimiz gibi aksi bir durum söz konusu olursa eğer hiç vakit kaybetmeden doktorunuz ile iletişime geçmeli ve bu konu hakkında yardım almalısınız.
Kolda Hissizlik
Ameliyat sonrası dönemde hastaları en çok rahatsız eden ve endişelendiren konulardan bir tanesi de kolda yaşanan hissizlik durumudur. Bir süreliğine bu sorunu yaşayabilirsiniz ancak geçici bir sorun olduğunu da bilmenizde fayda var. Endişe etmenize gerek yok ve zaten ameliyattan önce doktorunuz bu konuda sizlere bilgi verecektir. Hissizlik durumu uzun süre geçmediği takdirde farklı bir sorun söz konusu olabilir. Bu tür bir durumda hiç vakit kaybetmeden doktorunuz ile görüşebilir ve tedavi için yardım alabilirsiniz. Hissizliğin farkı nedenleri olabilir ve bu neden tespit edildikten sonra ilgili tedavi yöntemi ile birlikte sorun ortadan kaldırılacaktır. Panik yapmanıza gerek yok çünkü bu sorun çok sık karşılaşılan olası bir durumdur.
Asimetrik Görüntü
Şişlik durumuna bağlı olarak asimetrik görüntüde de bozukluk meydana gelebilir. İyileşme sürecini tamamlamanız gerekiyor ancak bazı hastalar çok sabırsız oldukları için bu sorunun hiç geçmeyeceğini düşünebiliyor. Endişe etmenize gerek yok çünkü iyileşme süreci tamamlandığı takdirde bu sorun da ortadan kalkacak ve görüntü daha estetik bir hal alacaktır.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ameliyattan sonra birtakım hususlar konusunda dikkatli olmanız gerekiyor ve doktorunuzun uyarılarını göz önünde bulundurduğunuz takdirde iyileşme süreci de daha sağlıklı ve hızlı bir hal alacaktır.
Ağırlık Kaldırma
2 ila 3 hafta kadar sonra tam iyileşme gerçekleşecektir ancak bedenleriniz ağır kaldırma için henüz hazır olmayabilir. Doktor kontrolleri ile birlikte iyileşme süreci de takibe alınıyor ve doktorunuz ağır kaldırma konusunda tam manasıyla ne zaman hazır olacağınızı da sizinle paylaşacaktır.
Araç Kullanma
Kollarınızdaki hissizlik durumu ortadan kalktıktan sonra araç kullanmaya başlayabilirsiniz ancak doktorunuzdan onay almanızda da fayda vardır.
Duş Almak
Basit bir operasyon olduğu için ameliyattan kısa bir süre sonra gündelik hayatlarınıza hızlı bir şekilde kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Duş almak için ise 2 günlük dinlenme süresi yeterli olacaktır.
İlaçların Kullanımı
Ameliyat sonrası dönemde doktorunuz tarafından verilen ilaçların kullanımını doğru ve düzenli bir şekilde gerçekleştirmeniz tavsiye ediliyor. Bu sayede iyileşme sürecini de daha hızlı hale getirebilirsiniz.
Cinsel İlişki
Ameliyattan 1 hafta kadar sonra cinsel ilişkiye girebilirsiniz ancak kolunuza dikkat etmenizde fayda var ve ani hareketler bu süreçte sizlere ve kolunuza zarar verebilir.
Hareket Kabiliyeti
1 haftalık süre zarfında hareket kabiliyetinizi yeniden kazanacaksınız ancak koldaki hissizlik durumu bazı hastalarda çok daha uzun süreli bir hal alabiliyor.
Dikişler
Dikişlerin alınması gerekmiyor ve kendiliğinden yok olacaktır. Eğer doktorunuz bu konuda farklı bilgi verirse ilk kontrol gününde de dikişleri kendisi alacaktır.
İyileşme Süreci
2 ila 5 hafta gibi bir süreç karşınıza çıkıyor ve bu süreç tamamlandıktan sonra tam iyileşme de gerçekleşmiş olacaktır. Bazı hastalarda bu süre daha kısa olurken bazı hastalarda ise daha uzun olduğunu görebiliyoruz.
Spor Yapma ve Egzersiz
Ağır sporlar için bedenlerinizin tam manasıyla hazır olması 4 ila 6 haftalık bir süreci de beraberinde getiriyor. Bu süre tamamlandıktan sonra doktorunuz da onay verdiği takdirde spor ve egzersizlere başlayabilirsiniz.
Kontroller
Doktor kontrolleri, her cerrahi müdahale sonrası olduğu gibi kol germe ameliyatı sonrasında da büyük bir önem taşıyor. Düzenli olarak katılım sağlamanızı ve aksatmamanızı tavsiye ediyoruz.
Sık Sorulan Sorular
Kol germe ameliyatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm soruları yanıtlamak adına alt başlıklar oluşturduk ve bu sayede yanlış bilinen doğruları da ortadan kaldırmaya çalışacağız.
Ameliyatsız Kol Germe Etkili midir?
Cerrahi müdahale dışında uygulanan ve gayet etkili olan ameliyatsız yöntemin başarı oranı da bir hayli yüksektir. Sarkma nedeni belirlendikten sonra bu müdahale için uygunluk durumu söz konusu ise ameliyatsız yöntem de tercih edilebilir.
Ameliyat Kaç Saat Sürüyor?
Kol germe ameliyatı ortalama 1.5 ila 2 saat gibi bir süreye karşılık geliyor.
Ameliyat için Yaş Sınırı Var mı?
Bu konuda birçok kaynakta farklı bilgiler yer alıyor ancak uzmanların büyük bir kısmı 18 yaş sınırının olduğunu belirtiyor.
Zor Bir Ameliyat mıdır?
Kol germe ameliyatı gayet basit ve başarılı bir operasyondur.
Kol Germe Ameliyatının Avantajları Nelerdir?
Bu operasyon sonrasında daha sıkı bir cilt yapısına sahip olacaksınız ve estetik açıdan herhangi bir sorun da karşınıza çıkmayacaktır. Yara ve dikiş izi de dikkatli bakılmadığı takdirde tespit edilemeyecek kadar küçüktür.
Ağrılar Ne Kadar Sürer?
Ameliyattan sonraki 1 haftalık süreçte ağrıları ciddi manada hissedeceksiniz ancak doktorunuzun sizlere sunduğu reçete sayesinde bu ağrıları biraz olsun dindirmek de mümkündür.
Ameliyattan Sonra İstirahat Raporu Alabilir miyim?
Ağır bir işte çalışıyorsanız eğer doktorunuz rapor konusunda sizlere yardımcı olacaktır.
Doktor Kontrolleri Önemli midir?
Kontroller her zaman için büyük önem taşıyor ve iyileşme sürecinin takip edilebilmesi adına da hastanın büyük bir hassasiyet göstermesinde fayda var.
Tekrar Sarkma Olur mu?
Tekrar sarkma durumu meydana gelebilir ve özellikle kilo alıp verme durumu çok sık yaşandığı takdirde sarkma tekrarlayabiliyor.
Kol Germe ile Meme Dikleştirme Aynı Anda Yapılabilir mi?
Kol germe ve meme dikleştirme ameliyatının aynı anda yapılmasında herhangi bir sakınca yoktur ve gayet sağlıklı bir şekilde iki operasyon da gerçekleştirilebilir.
Gebelik Döneminde Olanlar Kol Germe Ameliyatı Yaptırabilir mi?
Uzmanlar, gebelik gibi hassas bir dönem de bu tür ameliyatların yapılmasının uygun olmadığını ifade ediyor.
Ameliyat Fiyatını Neler Etkiler?
Klinik ve doktor seçiminin yanı sıra uygulanacak tedavi yöntemi de fiyatı belirleyen unsurlardan bazılarıdır. Net bir rakam alabilmek adına birebir görüşme kesinlikle çok daha doğru olacaktır.
Ameliyatın İptal Edilmesi, Ertelenmesi Mümkün müdür?
Operasyon adına risk taşıyan herhangi bir unsur söz konusu ise ameliyatın ertelenmesi ya da iptal edilmesi de mümkündür.
Ameliyat Olanların Yorumları Önemli midir?
Elbette önemlidir ancak sadece ameliyat olanların yorumları ile hareket etmek de çok doğru olmayacaktır.
Hangi Kriterler ile Doktor-Klinik Seçilmelidir?
Daha önce birçok kez bu ameliyatı yapmış olan doktor ile birlikte yeterlilik seviyesine ulaşmış klinikleri tercih etmeniz önem taşıyor.
Ameliyat İzleri Kalır mı?
Ameliyat izi kalıcıdır fakat gözle görülebilecek kadar büyük ve rahatsız edici olmadığını da belirtmekte fayda var.
Kol Germe Ameliyatı Caiz midir?
Birçok İslam alimi bu ameliyatın caiz olmadığını söylüyor ancak tartışmaya açık bir konu ve gerçek bilgi sahibi kimselerden bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Kol Germe Ameliyatı Kaç Günde İyileşir?
Kol germe ameliyatı ortalama 2 haftalık bir süre sonunda hasta günlük aktivitelerini yapacak duruma gelir.
Koklear İmplant Ameliyatı Kaç Yaşında Yapılabilir?
Biyonik kulak uygulamasının uygulanma zamanı, uygulamanın başarısı açısından çok önemlidir. En ideal uygulama zamanı birinci yaşın tamamlanmasından hemen sonra yapılandır. Duruma göre dört – beş yaşına kadar da ameliyatın yapılabilmesi mümkündür ancak süre uzadıkça ameliyatın yapılabilme ve yapılsa da başarılı olma şansı azalmaktadır. Koklear implant ameliyatının uygulandığı yaşı kaçırmamak için çocukların seslere olan tepkileri çok iyi gözlemlenmelidir.
Koklear İmplant Ameliyatı İçin Hangi Bölüme – Doktora Gidilir?
Koklear implant yani biyonik kulak uygulamasını yapan bölün kulak burun boğaz cerrahisidir. Her KBB uzmanının bu ameliyatı gerçekleştirme şansı yoktur. Bu konuda özel olarak eğitim almış ve uzmanlaşmış doktorlar tarafından çok özel şartlarda gerçekleştirilir. Bazı hastaneler koklear implant ameliyatları için özel bir cerrahi bölüm oluşturmuş durumdadır. En başta bu bölümlere ulaşma imkanı yok ise hastanın, herhangi bir hastanenin KBB servisine başvurması yeterli olacaktır.
SGK Koklear İmplant Ameliyatını Karşılar Mı?
Koklear implant ameliyatının ücreti SGK tarafından karşılanmaktadır. Ancak karşılama işleminden önce hastadan bazı raporlar istenmekte, heyet karşısına çıkma gibi durumlar olmaktadır. Doğal olarak SGK ödeme yapar mı yapmaz mı diye düşünmek yerine kuruma ya da hastaneye başvurulması daha faydalı olacaktır. Gerekli rapor sürecinin hızlıca tamamlanması operasyonun başarısını artırmaktadır.
Koklear İmplant Ameliyatı Fiyatları Neye Göre Değişir?
Biyonik kulak uygulaması çok yeni bir uygulamadır. Operasyonda kullanılan cihaz oldukça teknolojiktir ve temini yurt dışından yapılmaktadır. Ayrıca operasyonu gerçekleştiren doktor ve hastane sayısı da sınırlıdır. Tüm bu koşullar ameliyat fiyatı üzerinde artmalara ya da azalmalara sebep olabilmektedir. Ayrıca SGK payı da hesaba katılmalıdır. Uygun hastalarda ameliyat ücretinin büyük bir bölümünü ya da tamamını SGK ödemektedir.