Boyun Ağrısı
- Sık Sorulan Sorular
- Boyun ağrısı nasıl tedavi edilir?
- Boyun ağrısı tehlikeli midir?
- Tansiyon yüksekliği boyun ağrısına neden olur mu?
- Boyun ağrısı için evde uygulanabilecek yöntemler nelerdir?
- Boyun ağrısı için ne zaman doktora gitmek gerekir?
- Boyun ağrısı kaç günde geçer?
- Boyun ağrısı hangi hastalıkların belirtisidir?
Boyun bölgesinde 7 adet omur mevcuttur ve diskler yardımı ile birlikte bu bölgenin hareket etmesini daha kolay hale getiren yapılardır. Omurlarda meydana gelecek herhangi bir zedelenme ya da travma durumuna bağlı olarak boyun ağrısı sorunu ile karşı karşıya gelebiliyoruz. Bu bölgenin aşırı hareket ettirilmesi ya da soğuk ile teması durumunda bu sorun gün yüzüne çıkacak ve rahatsız edici bir hal alacaktır.
Eklem rahatsızlıklarından bir tanesi olan boyun ağrısı, boyun bölgesinin rahat hareket ettirilmesini engeller ve zor bir hale getirir. Büyük bir travma durumu söz konusu değilse eğer cerrahi müdahaleye gerek kalmadan istirahat ederek bu sorundan kurtulabilirsiniz. Tıbbi destek almanız kesinlikle tavsiye edilendir.
Boyun Ağrısı Hakkında
Mekanik ve omurga hastalıklarına bağlı olarak seyreden boyun ağrısı, tedavi edilmediği takdirde ciddi boyutlara ulaşabiliyor ve kişinin gündelik hayatını olduğu gibi iş hayatını da büyük ölçüde etkisi altına alıyor. Boyun ağrısı, boyun fıtığı gibi hastalıklar sonucunda da gün yüzüne çıkabilir ve hatta tedavi edilmediği takdirde kronik bir hal alabileceğini de unutmamak gerekiyor.
Bu tür durumlarda istirahat yeterli olmayacaktır ve hiç vakit kaybetmeden doktor yardımı almanız gerekiyor. Gerekli kontroller yapıldıktan hemen sonra uygun tedavi yöntemi belirlenecek ve süreç hızlı bir şekilde başlatılacaktır.
Boyun Ağrısı Nedir?
Omurlarda ya da disk bölgesinde meydana gelen travmalara bağlı olarak ortaya çıkan sorunlardan bir tanesidir. Boyun ağrısı, tedavi edilmediği takdirde bu bölgenin hareket alanı kısıtlanacak ve yine hareket esnasında şiddetli bir ağrı durumu ortaya çıkacaktır. Belli dönemlerde erkek ve kadın cinsinin bu sorunu sıkça yaşadığını görebiliyoruz ancak kronik hale geldiği takdirde problemin çok daha ciddi bir boyuta ulaşacağını da unutmamak gerekiyor.
Boyun ağrısı, mekanik ve omurga hastalıkları kaynaklı olmak üzere iki ana başlıkta ele alınıyor ve bu şekilde değerlendirilmesi de çok daha uygun olacaktır. Var olan sorunun altında yatan nedenlere bağlı olarak uygun tedavinin belirlenmesi de uzun sürmüyor.
Boyun Ağrısı Nedenleri
Boyun ağrısının altında yatan nedenleri incelediğimizde, yumuşak dokunun zedelenmesi ve travmaya bağlı olarak hasar görmesi bir adım öne çekiyor. Boyna alınacak darbeler de bu soruna sebebiyet verebilir ve gerekli önlemler alınmadığı takdirde hayatlarınızı etkileyecek bir sorun olarak ilerleme kaydedecektir.
Bir diğer neden ise romatizmal hastalıklardır ve bu hastalıklar tedavi edilmediği takdirde boyun bölgesine etki etmeleri de uzun sürmeyecek ve vücudun genel yapısını da olumsuz etkileyecektir. Doktor kontrolleri neticesinde hastalığın altında yatan neden daha sağlıklı bir şekilde tespit edilecek ve gerekli önlemler de en iyi şekilde alınacaktır. Boyun ağrısı, tedavi edilebilen bir hastalıktır ancak disk kayması gibi ciddi sorunlar mevcut ise cerrahi yöntem dışında farklı bir tedavi ne yazık ki söz konusu olmuyor.
Yumuşak Doku Zedelenmeleri
Boyun bölgesine alınan darbeler ya da omurların zedelenmesi de boyun ağrısının en önemli nedenleri olarak karşımıza çıkıyor. Yumuşak doku zedelenmesi ile birlikte kısa süre içerisinde tedavi edilmediği takdirde hastalık daha rahatsız edici bir hal alabilir. Bu bölgede 7 adet omur var ve hareketliliği sağlayan omur ve disk yapısının zarar görmesi, yalnızca ağrı durumuna değil, aynı zamanda şiddetli bir acı durumuna da sebebiyet verecektir.
Fizik tedavi ile birlikte tedavi edilebilen bu hastalık, ilerlemiş bir seviyede ise cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyulabiliyor. Basit hastalıklarda ise ilaç tedavisinden faydalanmak mümkün ve başarılı sonuçlar elde edilecektir.
Romatizmal Hastalıklar
İnsan vücudunda meydana gelen herhangi bir sorunun, yine insan vücudundaki farklı bölümleri etkisi altına aldığını ve zarar verdiğini de unutmamak gerekiyor. Romatizmal hastalıklar, boyun ağrısının en önemli nedenlerinden bir tanesidir ve tedavi edilmediği takdirde etkisini çok daha hızlı ve sert bir biçimde gösterecektir.
Boyun ağrısı hastaları arasında yapılan bir araştırmaya göre, romatizmal hastalıklar neticesinde bu sorunun çok daha sık karşımıza çıktığını da söyleyebiliyoruz. Erken teşhis her zaman için önemlidir ve herhangi bir belirti durumu ile karşı karşıya geldiğinizde sizler de tereddüt etmeden doktorunuza başvurmalı ve şikayetlerinizi detaylı bir şekilde iletmelisiniz.
Kas İncinmesi
Boyun ağrısı hastalığının altında yatan nedenlerden bir diğeri ise kas incinmesidir. Boynun hızlı bir şekilde hareket ettirilmesi ya da bu bölgeye alınacak darbeler neticesinde incine meydana gelebilir ve şiddetli bir ağrı ile karşı karşıya gelebilirsiniz. Bu tür durumlarda istirahat etmek çoğu zaman fayda sağlayacaktır ancak yaşanacak travma boyutu büyük ise doktor yardımı almanızı tavsiye ediyoruz.
Boyun ağrısı her ne kadar basit ve sıradan bir rahatsızlık gibi görünse de altında yatan nedenleri incelediğimizde çok ciddi bir sorun olduğunu daha net bir şekilde görebiliyoruz. Cerrahi müdahale gerektirmeyen durumlarda endişe etmenize gerek yok ve ilaç tedavisi ile de basit ağrıların hafifletilmesi mümkündür.
Travmalar
Alınan darbeler, incidnme durumu, soğuk hava ile temas ya da uyku pozisyonunun uygun olmaması gibi durumlar, travmaları da beraberinde getiriyor. Travmalara bağlı olarak gün yüzüne çıkan ağrı durumu da kısa süre içerisinde çok daha şiddetli bir seviyeye ulaşacak ve rahatsız edici bir hal alacaktır.
Boyun ağrısı, ilk etapta kendini yoğun bir şekilde hissettirmeyebilir ancak müdahale edilmediğinde ilerleyecek ve bu sorun her geçen gün biraz daha artacaktır. Dikkat edilmesi gereken hastalıklardan bir tanesidir ve özellikle yaşlı kimselerin bu konuda çok daha fazla hassasiyet göstermesi gerekiyor.
Boyun Ağrısı Belirtileri
Boyun ağrısının en net belirtilerinden bir tanesi, bu bölgedeki hareket özgürlüğünün kısıtlanacak olmasıdır Ağrı durumu ile birlikte anlık hareket durumunda sıkıntı yaşıyor olmanız da hastalığı teşhis etmek adına önemli bir ayrıntıdır.
Boynunuzu hareket ettirmek istediğinizde daha yavaş bir şekilde hareket ettiğinizi ve ağrı yüzünden acı çektiğinizi sizler de fark edeceksiniz. Bu tür bir belirti durumunda hiç vakit kaybetmeden doktorunuzu ziyaret edebilir ve şikayetlerinizi paylaşabilirsiniz. Boyun ağrısı, tedavi edilmediği takdirde kronik hale gelebilir ve hayatlarınızı etkileyecek bir seviyeye ulaşabilir. Alınacak birtakım önlemler var ve ilerleyen bölümlerde bu detayları da sizinle paylaşmaya çalışacağız.
Belirtileri ile birlikte gündelik hayatlarınızı olduğu gibi iş hayatınızı ve aynı zamanda sosyal hayatınızı da olumsuz etkileyecek rahatsızlıklardan bir tanesidir. Tedavisi mümkün olan bu hastalık, tıbbi destek ile birlikte kısa süre içerisinde başarılı sonuçlar doğuracaktır.
Hareket Güçlüğü ve Kuvvetsizlik
Boyun ağrısı hastalığını teşhis etmek için göz önünde bulundurmanız gereken belirtilerden bir tanesi de hareket güçlüğü olarak karşımıza çıkıyor. Boynunuzu hareket ettirmek istediğinizde daha yavaş davranmak zorunda kalacak ve ağrı yüzünden acı çektiğinizi hissedeceksiniz. Kuvvetsizlik de bir diğer belirti olarak karşımıza çıkıyor ve hareket güçlüğü ile birlikte gündelik hayatlarınızı da olumsuz etkiliyor. Boyun ağrısı, ciddi sorunlardan bir tanesidir ve tedavi edilmediği takdirde her geçen gün biraz daha ilerleyecek ve yaşam kalitenizi de büyük ölçüde düşürecektir. Tıbbi destek alarak bu sorundan kurtulabilir ve yaşam kalitenizi kısa bir süre içerisinde yeniden arttırabilirsiniz.
Boyun Ağrısı Tanı ve Teşhis Yöntemleri
Ağrılı şikayetler ile birlikte kendini kısa süre içerisinde ortaya koyan ve tanılanması da bir hayli kolay olan boyun ağrısı, tedavi edilmediği takdirde yaşam kalitenizi düşürecek ve hareket özgürlüğünüzü de kısıtlayacaktır. Herhangi bir belirti durumunda doktorunuza başvurmanızı tavsiye ediyoruz. Tanı ve teşhis yöntemlerini incelediğimizde ise fizik muayenenin bir adım öne çıktığını görebiliyoruz. Elle yapılacak kontroller neticesinde ağrının olduğu bölge kısa süre içerisinde tespit ediliyor ve uygun tedavi yöntemine de bu sayede karar veriliyor.
İhtiyaç duyulduğu takdirde birtakım tetkikler ile birlikte daha net sonuçlar elde etmek mümkündür. Boyun ağrısı tedavisinde öncelikli olarak fizik tedaviye başvuruluyor ve doğru uygulamalar neticesinde başarılı sonuçlar elde etmek de mümkündür.
Fizik Muayene
Hastalığın teşhisinde fizik muayene bir adım öne çıkıyor ve az önce de ifade ettiğimiz gibi elle kontrolün yanı sıra yapılacak birtakım tetkikler doğrultusunda bu hastalığı gün yüzüne çıkartmak zor olmayacaktır. Hareket özgürlüğünün kısıtlanması ve bununla birlikte boyun hareket ettirildiğinde şiddetli bir ağrının meydana gelmesi de hastalığı tespit etmeyi daha kolay hale getiriyor.
Fizik tedavi ve ilaç tedavisi ile birlikte ortadan kaldırılabilecek sorunlardan bir tanesidir ancak ilerlemiş seviyedeki hastalıklarda cerrahi müdahale de gerekebiliyor. Erken teşhis bu yüzden önem arz etmekte ve tavsiye edilmektedir.
Boyun Ağrısı Risk Faktörleri
Ağır bir işte çalışıyor ya da ağır sporlar ile düzenli olarak ilgileniyorsanız, sizler de risk grubunda yer alıyor olacaksınız. Daha dikkatli davranmak ve hareket etmek durumundasınız, aksi takdirde bu sorunu sıkça yaşayacak ve yaşam kalitenizi de düşüreceksiniz. Risk faktörlerini incelediğimizde, ağır spor yapanların bu sorun ile daha sık karşı karşıya geldiklerini görebiliyoruz.
Yapacağınız hareketler konusunda çok daha dikkatli olmanız gerekiyor ve ağır kaldırma gibi eylemlerde göstereceğiniz hassasiyet de riski en aza indirgeyecek ve sizleri koruma altına alacaktır.
Bazı Meslekler
Günün büyük bir kısmını ağır kaldırarak geçiriyor ya da soğuk bir ortamda çalışmak durumunda kalıyorsanız eğer sizler de risk grubunda yer alıyor olacaksınız. İnşaat işçileri ile birlikte nakliye çalışanları da boyun ağrısı sorunu ile sık sık karşı karşıya geliyor ve bu meslekte yer alanların daha dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Alabileceğiniz birçok önlem var ve ağır kaldırma eylemini çok sık yerine getirmek yerine kendinizi dinlendirerek bu çalışmayı güne yaymanız daha doğru ve daha sağlıklı olacaktır.
Dikkatli davranmadığınız takdirde bir süre sonra vücudun farklı bölgeleri de tepki vermeye başlayacak ve boyun ağrısının yanı sıra vücudun diğer bölgelerinde de rahatsız edici bir ağrı durumu gün yüzüne çıkacaktır. Herhangi bir belirti durumunda vakit kaybetmeden tıbbi destek almanızı öneriyoruz, aksi takdirde hastalık ilerleyecek ve cerrahi müdahale kaçınılmaz bir hal alacaktır.
Ağır Spor Dalları
Spor yapanların da boyun ağrısı riski taşıdığını unutmamak gerekiyor. Sportif faaliyetler her ne kadar insan sağlığı için önemli bir unsur gibi görünse de yanlış yapıldığında ya da ağır aletler ile sık sık çalışıldığında ne yazık ki vücudun belli bölgelerine zarar verecektir. Boyun ağrısı da bunun en rahatsız edici örneklerinden bir tanesidir ve gerekli hassasiyeti göstermediğiniz takdirde ne yazık ki bu sorun ile sık sık karşılaşacak ve kronik hale gelmesine neden olacaksınız.
Ağır kaldırma eyleminin dikkatli bir şekilde yerine getirilmesi gerekiyor, aksi takdirde fıtık gibi sorunlar da baş gösterecek ve yaşam kalitenizi belli oranda düşürecektir. Bir profesyonel eşliğinde spor yapmanızı ve daha dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz.
Boyun Ağrısı Komplikasyonları
Boyun ağrısı hastalığı ile birlikte karşınıza çıkacak ve yaşam kalitenizi düşürecek birtakım sorunlardan bahsetmek istiyoruz. Az önce de ifade ettiğimiz gibi fıtık sorunu bunlardan bir tanesidir ve ileri seviyeye ulaştığında yaşam kalitenizi de düşürecektir. Boyun ağrısı, erken teşhis ile birlikte çok daha kolay bir biçimde tedavi edilebiliyor. Herhangi bir belirti durumunda doktorunuza başvurmalı ve erken teşhisi kolaylaştırmalısınız.
İlaç tedavisinin yanı sıra basit fizik tedavi hareketleri ile de yine bu sorundan kurtulmak mümkün ancak tedavi olmakta geciktiğiniz takdirde ne yazık ki cerrahi müdahale kaçınılmaz bir hal alacaktır.
Boyun Fıtığı
Boyun ağrısının ortaya çıkardığı sorunlardan biri olan fıtık, rahatsız edici bir problem olarak yaşam kalitenize de büyük ölçüde etki ediyor. Gündelik hayatlarınızın yanı sıra iş hayatınızı da olumsuz etkileyecek olan bu sorun, hareket özgürlüğünüzü de kısıtlayacaktır. Her hastalık, birtakım riskler ve komplikasyonlar ile birlikte kendin daha rahatsız edici bir şekilde ortaya koyuyor ve boyun ağrısı da bunlardan bir tanesidir.
Fıtık problemi, yaşlı kimselerde ve hareketsizliğin fazla olduğu bünyelerde daha sık bir şekilde karşımıza çıkıyor. Çalıştığınız iş ne olursa olsun, gün içerisinde kendinize zaman ayırmalı ve hareketliliğe katkıda bulunmalıdır. Hareketsiz bedenlerin daha fazla risk altında olduğunu da unutmamak gerekiyor.
Boyun Ağrısı Nasıl Önlenir?
Boyun ağrısı riskini en aza indirgemek adına alabileceğiniz birtakım önlemler var ve bu sayede sizler de daha sağlıklı bir yaşantıya adım atabileceksiniz. Duruş biçimi en önemli unsurlardan bir tanesidir ve özellikle masa başı çalışanların bu konuda çok daha dikkatli davranmaları ve hassasiyet göstermeleri gerekiyor.
Ofis çalışanları ve gün içerisinde sürekli olarak bilgisayar karşısında vakit geçiren kimselerin zaman zaman boyun egzersizleri ile birlikte hareketliliğe katkıda bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Bu hareketlilik durumu boyun ağrısı riskini bir nebze de olsa azaltacak ve genel sağlık durumunuza da büyük ölçüde katkıda bulunacaktır. Uzmanların önerdiği egzersiz programlarını da eksiksiz bir şekilde takip etmenizi öneriyoruz.
Duruş ve Pozisyon
Az önce de ifade ettiğimiz gibi eğer masa başı bir işte çalışıyorsanız, dik bir pozisyonda çalışmalı ve zaman zaman boynunuzu hareket ettirmelisiniz. Hareketsiz ve sabit kalan vücut, bir süre sonra tepki vermeye başlayacak ve duruş bozukluğuna bağlı olarak boyun ağrısı sorunu ile karşı karşıya geleceksiniz. Özellikle ofis çalışanlarının bu konuda çok daha dikkatli olmaları gerekiyor ve gün içerisinde hareketliliği destekleyici egzersiz programları ile birlikte boyun bölgesini rahatlatmak durumundadırlar. Eğik bir pozisyonda oturmak ve bunu alışkanlık aline getirmek ya da bir ekrana uzun süre aynı pozisyonda bakıyor olmak da yalnızca boyun ağrısına değil, sırt ve omuz ağrılarına da sebebiyet verecektir.
Çalışma Koşullarını Düzenlemek
Gün boyu masa başında iseniz ya da ağır kaldırmanız gereken bir işe sahipseniz, çok daha dikkatli olmanız gerekiyor. Ofis çalışanlarının yanı sıra ağır kaldırmak durumunda olan ve bunu gün boyu sıkça yerine getiren kimseler de boyun ağrısı riski taşımaktadır. Çalışma koşularının düzenlenmesi büyük bir öneme sahip ve bu konuda göstereceğiniz hassasiyet, risk durumunu azaltacak ve genel sağlık durumunuza da büyük ölçüde katkıda bulunacaktır.
Boyun ağrısı, risk taşıyan bir hastalıktır ve tedavi edilmediği takdirde fıtık gibi bir diğer ciddi sorunu da gün yüzüne çıkartıyor ve kişinin hareket özgürlüğünü de büyük ölçüde kısıtlıyor.
Ağır Yük Taşımaktan Kaçınma
Vücudun taşıyabileceği ağrılığın üzerine çıktığınız takdirde insan bedeni bir süre sonra tepki göstermeye başlıyor ve boyun ağrısı da bunun en net örneğidir. Özellikle inşaat işçileri ve nakliye firması çalışanları, bu sorunu çok daha ciddi bir biçimde ve sık şekilde yaşıyor. Ağır yük kaldırmanızı gerektiren bir işe sahip iseniz eğer gün içerisinde en azından belli zaman aralıkları ile kendinize istirahat vermeli ve vücudunuzu dinlendirmelisiniz.
Süreklilik gerektiren durumlarda ne yazık ki boyun ağrısı riski artacak ve genel sağlık durumunuza da olumsuz anlamda etki edecektir.
Yastık Pozisyonu
Yastık pozisyonu da boyun ağrısı riskini en aza indirgemek adına dikkat etmeniz gereken önemli hususlardan bir tanesidir. Yastığın çok dik ve boyun bölgesini rahatsız eden bir pozisyonda bulunması ve uykularınızı bu şekilde uyuyor olmanız, bir süre sonra şiddetli boyun ağrısı ile birlikte karşınıza çıkacak ve hareket özgürlüğünüzü de etkileyecektir.
Yastık seçimi de büyük bir önem taşıyor ve ne çok sert ne de çok yumuşak bir yastıkta uyumanızı tavsiye ediyoruz. Boyun ağrısının en önemli nedenlerinden biri olarak gösterilen uyku pozisyonu ve yastık türü, risk altında olanların dikkat etmesi gereken unsurlardan bir tanesidir. Rahat bir uyku pozisyonu elbette önemli ancak boyun bölgesini rahatsız edecek herhangi bir unsur, şiddetli ağrıları da gün yüzüne çıkartabiliyor ve hastalık her geçen gün biraz daha ilerliyor.
Sık Sorulan Sorular
Boyun ağrısı, geçici bir rahatsızlık gibi görünse de diskte kayma ya da omurlarda zedelenme gibi durumlarda cerrahi müdahale gerektiren ciddi bir soruna dönüşüyor. İnsan vücudunda meydana gelen herhangi bir sorun ya da yaşanan bir travma durumunda hiç vakit kaybetmeden doktorunuzu ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Bu sorun vücudun farklı bir bölgesine yansıyabilir ve ağrılarına artmasına sebebiyet verebilir.
Boyun ağrısı, oldukça ciddi ve rahatsız edici bir sorundur ve tedavi edilmediği takdirde her geçen gün biraz daha ilerliyor ve daha şiddetli bir seviyeye ulaşıyor. Alınacak önlemler neticesinde riski en aza indirgemek elbette mümkün ve bu uyarıları da uzmanlardan dinleyebilirsiniz.
Boyun ağrısı nasıl tedavi edilir?
Boyun ağrısı tedavisinde öncelikli olarak ilaç tedavisi ve fizik tedavi uygulamaları karşımıza çıkıyor.
Hastalığın altında yatan nedenler tespit edildikten sonra doğru uygulama neticesinde başarılı sonuçlar elde etmek mümkün. Egzersiz programları da yine bu sorunun tedavisinde önemli bir yere sahiptir ve düzeli olarak uygulandığı takdirde başarılı sonuçlar verecektir.
Boyun ağrısının birçok farklı nedeni olabilir ve öncelikli olarak bu nedenlerin tespit edilmesi gerekiyor. Belirti durumunda hiç tereddüt etmeden doktorunuzu ziyaret etmeli ve genel şikayetlerinizi de paylaşmalısınız. Hastalık tedavi edilmediği sürece her geçen gün biraz daha ilerleyecek ve şikayetleriniz artacaktır.
Boyun ağrısı tehlikeli midir?
Her hastalık gibi boyun ağrısı da birtakım riskleri beraberinde getiriyor ve fıtık da bu risklerden bir tanesidir. Tedavi edilmediği takdirde tehlikeli olabileceğini unutmamanız gerekiyor ve bu hastalık ile birlikte hareket özgürlüğü de ortadan kalkacaktır. Boynunuzu hareket ettirmek istediğinizde her seferinde ciddi bir ağrı ve acı durumu ile karşı karşıya geleceksiniz.
Bu sorun gündelik hayatlarınızı olduğu gibi aynı zamanda sosyal hayatınızı ve iş hayatınızı da olumsuz etkileyecek ve genel sağlık durumunuza da büyük ölçüde zarar verecektir. Tedavisi olan bir hastalıktan bahsediyoruz ve az önce de dile getirdiğimiz gibi fizik tedavi uygulamalarının yanı sıra egzersiz programları da başarılı sonuçlar doğuracak ve genel sağlık durumunuza katkı yapacaktır.
Tansiyon yüksekliği boyun ağrısına neden olur mu?
Risk taşıyan bir durum değildir ancak tansiyon hastalarının büyük bir kısmı boyun ağrısı şikayetine sahip olabiliyor. Her hasta bu sorun ile karşı karşıya gelecek diyemeyiz ancak dikkatli olmanızda fayda var ve doktor kontrolleri konusunda da hassasiyet göstermeniz gerektiğini düşünüyoruz.
Boyun ağrısı için evde uygulanabilecek yöntemler nelerdir?
Kendi başınıza evde uygulayabileceğiniz çok fazla egzersiz programı var ancak ihtiyacınız olanı tespit etmek adına amatörce bir hareket yapmak yerine doktorunuzdan yardım almanız ve onun önereceği programı takip etmeniz kesinlikle çok daha doğru ve çok daha sağlıklı olacaktır.
Egzersiz programları, hareketliliğe katkıda bulunarak boyun ağrısı riskini ortadan kaldırıyor ve bununla birlikte var olan boyun ağrısı sorununu da belli oranda hafifletecektir. Tercih edeceğiniz program hakkında doktorunuzun önerileri önem arz ediyor ve bu programları da yapılacak tetkikler neticesinde doktorunuz sizinle paylaşacaktır.
Boyun ağrısı için ne zaman doktora gitmek gerekir?
Boynunuzu hareket ettirirken şiddetli bir ağrı hissediyor ve bu eylemi çok daha zor bir şekilde yerine getirdiğinizi fark ediyorsanız eğer sizler de hiç tereddüt etmeden doktorunuzun kapısını çalabilir ve şikayetlerinizi dile getirebilirsiniz.
Erken teşhis, her hastalıkta olduğu gibi boyun ağrısında da büyük bir öneme sahiptir. Bu sayede cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi olabilir ve genel sağlık durumunuza da katkıda bulunabilirsiniz. Boyun ağrısının ciddi bir hastalık olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz ve tedavi edilmediği takdirde fıtık gibi bir diğer ciddi probleme de sebebiyet verecek ve yaşam kalitenizi büyük ölçüde düşürecektir.
Boyun ağrısı kaç günde geçer?
Hastalığın altında yatan neden bağlı olarak tedavi süresi ve aynı zamanda iyileşme süresi de değişiklik gösterecektir. Konu ile ilgili net bir süre paylaşımında bulunmak elbette doğru olmayacaktır. Doktorunuz, yapacağı incelemeler neticesinde bu konuda daha detaylı bilgilendirme yapacak ve tedavi süreci hakkında da konuşacaktır.
İleri seviyedeki bir hastalıkta tedavi süreci de elbette çok daha uzun bir zamana yayılıyor ancak hastalık henüz başlangıç seviyesinde ise erken teşhis ile birlikte bu süreyi kısaltmak ve başarı oranını arttırmak da çok daha mümkün hale gelecektir.
Boyun ağrısı hangi hastalıkların belirtisidir?
Fıtık, bu hastalıkların başında geliyor ve eklem ağrıları da bir diğer sorun olarak karşımıza çıkıyor. Tedavi edilmediği takdirde, altında yatan nedenleri de tetikleyecek ve yine vücudun farklı birçok bölgesinde şiddetli ağrılara sebebiyet verecektir. Göstereceğiniz hassasiyet, genel sağlık durumunuz adına büyük bir öneme sahiptir ve yine ortaya çıkacak olan diğer hastalıkların önüne geçebilmek adına da büyük bir önem taşıyor.
Riskleri azaltmak adına sizler de doktorunuza başvurabilir ve erken teşhis ile birlikte daha başarılı bir tedavi sürecine imza atabilirsiniz. Boyun ağrısı, yaşam kalitesini düşüren ciddi bir hastalıktır ve hareket özgürlüğünüzü de büyük ölçüde kısıtlamaktadır. Fizik tedavi ile birlikte istirahate bağlı olarak bu sorundan kurtulmak mümkün ve az önce de ifade ettiğimiz gibi erken teşhis sayesinde tedavi çok daha başarılı bir hal alacaktır.
Şikayetlerinizi doğru ve eksiksiz bir biçimde paylaştığınız takdirde, hastalığın altında yatan nedenler de daha kısa süre içerisinde gün yüzüne çıkartılıyor ve doğru tedavi yönteminin belirlenmesi de yine daha kolay bir hal alacaktır. Fizik tedavinin yanı sıra ilaç tedavisi ve istirahat süreci de büyük bir önem taşıyor ve bu süre zarfında göstereceğiniz hassasiyet, tedavinin başarılı olmasına da katkıda bulunacaktır.