Ağız Kokusu Tedavisi
- Sık Sorulan Sorular
- Kemoterapi İlaçları Ağız Kokusuna Neden Oluyor Mu?
- Bağırsak Tıkanıklığı Ağız Kokusuna Neden Olur Mu?
- Ağız Kokusu Diş Macunu Ve Diş Fırçası Seçimi Nasıl Yapılır?
- Ağız Kokusu Tedavisi İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?
- Kronik Ağız Kokusu Nedir?
- Ağız Kokusu Tedavisi İçin Hangi Bölüme Gidilir?
- Ağız Kokusu Tedavisi Nasıl Oluyor?
- Ağız Kokusu Tedavisi Ne Kadar Sürer?
- Ağız Kokusu Tedavisi Olur Mu?
Kadın ve erkeklerde eşit oranda görülen, tüketilen gıdalara bağlı olarak ya da farklı hastalıklar nedeniyle ortaya çıkan hastalıklardan bir tanesidir. Psikolojik sorunların yanı sıra sosyal sorunları da beraberinde getirir ve kişinin toplum içerisinde kendini rahat hissetmesine de engel olan sıkıntılı bir hastalık türüdür. Düzenli diş fırçalamanın yanı sıra düzenli kontroller ve ağız bakımı ile birlikte hastalığın tedavi edilmesi mümkündür. Çürük dişler, bu hastalığın en büyük nedenlerinden bir tanesidir ve tüketilen gıdalar da ağız kokusuna sebebiyet vermektedir.
Hastalığın asıl sebebine bağlı olarak uygun tedavi belirlenir ve süreç başlatılır. Çürük dişlerin çekilmesi ya da dolgu tedavisi ile birlikte bu hastalıktan kısa süre içerisinde kurtulmak mümkündür.
Ağız Kokusu Tedavisi Hakkında
Tedavi türü belirlenmeden önce hastalığın altında yatan asıl nedene ulaşılmalı ve buna uygun bir tedavi yöntemi tercih edilmelidir. Eğer çürüklere bağlı bir ağız kokusu söz konusu ise dolgu tedavisine başvurulabilir ya da ilgili dişlerin çekilmesi de tedaviye yönelik çalışmalardan bir tanesidir. Mide problemleri ve karaciğer hastalıkları da ağız kokusuna neden olan hastalık grupları arasında yer alıyor ve eğer bu tür bir sorun söz konusu ise öncelikle bu hastalıkların tedavi edilmesi gerekecektir.
Ağız kokusu, kişiyi topluluk içerisinde rahatsız eden ve iletişim konusunda da sıkıntı yaşamasına neden olan bir hastalık türüdür. Tedavi edilmediği takdirde psikolojik olarak yıpranmalar da meydana gelecektir.
Ağız Kokusu Nedir?
Ağız içerisinde oluşan enfeksiyonların giderilmemesi ve ağız bakımının düzenli olarak yapılmaması sonucu ortaya çıkan sıkıntılı bir hastalık türüdür. Ağız kokusu, kadınlarda ve erkeklerde eşit oranda görülüyor ve tedavisi olan bir hastalık olduğunu da belirtmekte fayda var. Ağız kokusu, iletişim problemlerini de beraberinde getiriyor ve kişi konuşurken tedirgin olabiliyor.
Düzenli kontroller ve ağız bakımı ile birlikte bu hastalıktan kurtulmak mümkündür ve doktorlar tarafından tavsiye edilen gargara türü ilaçlar da tedavide etkin bir rol oynuyor. Özellikle böyle problemler ile karşılaştığınızda zaman kaybetmeden en kısa sürede doktorunuza başvurarak gerekli tedaviyi görmelisiniz.
Ağız Kokusu Nedenleri Nelerdir?
Ağız bakımının düzenli bir şekilde yapılmaması, bu hastalığın en önemli ve belirgin nedenlerinden bir tanesidir. Özellikle ağız içerisindeki çürük diş sayısı fazla ise bir süre sonra koku yapmaya başlayacak ve hem kişiyi hem de çevresindekileri rahatsız edecektir. Ağız kokusu hastalığının bir diğer nedeni ise tüketilen gıdalardır. Sigara ve alkol bu konuda baş rol oynayan içeceklerden bazıları ve sık tüketim ile birlikte ağız kokusu hastalığı da gün yüzüne çıkacaktır.
Mide hastalıkları ile birlikte karaciğer hastalıkları da yine ağız kokusuna neden olan sorunların başında geliyor ve tedavi aşamasında öncelikli olarak bu hastalıkların tedavi edilmesi gerekiyor.
Diş Çürüğü ve Enfeksiyonlar
Diş fırçalamak, ağız sağlığı ve bakımı için en faydalı eylemlerden bir tanesidir ve yalnızca yemeklerden sonra değil, günün belli saatlerinde de bu eylemi düzenli ve doğru bir şekilde gerçekleştirmek gerekiyor. Şeker oranı yüksek gıdaların tüketilmesi ya da hatalı beslenme de diş çürüklerine sebebiyet verebiliyor ve diş çürükleri bir süre sonra ağız kokusu hastalığını da beraberinde getiriyor.
Düzenli ağız bakımı ve diş fırçalama eylemi ile birlikte çürüklerin ve enfeksiyon sorunlarının önüne geçmek mümkün. Bu alışkanlığı çocuk yaşlarda kazanmak büyük önem taşıyor ve ailelerin de bu konuda bilinçli bir şekilde hareket etmelerini tavsiye ediyoruz.
Ağız Kuruluğu
Ağzın gün içerisinde çok fazla kuru kalması ve su ya da gıdalar ile desteklenmemesi durumu da ağız kokusuna sebebiyet verebiliyor. Bu durum çoğu zaman geçici bir sorun olarak karşınıza çıkacaktır ancak önlem alınmadığı takdirde kronik bir sorun olarak da rahatsız edici bir hal alabilir. Düzenli ev sağlıklı beslenmenin yanı sıra günlük su tüketimini de düzenli ve doğru bir şekilde yapmak gerekiyor. Ağız kuruluğunu giderici gıdaların yanı sıra sıvı tüketimi de bu bağlamda en büyük yardımcılarınızdan bir tanesi olacaktır. Yoğun bir iş temposuna sahip iseniz eğer bu konuda ekstra hassasiyet göstermeniz ve daha dikkatli davranmanız gerekiyor.
Mide Problemleri
Ağız kokusu, kişinin sosyal hayatını ve psikolojisini etkileyen sıkıntılı hastalıklardan bir tanesidir. Tedavi edilmediği takdirde kronik hale gelecek ve kişiyi sosyal hayattan ve toplumdan her geçen gün biraz daha uzaklaştıracaktır. Düzenli diş fırçalama eylemi ve ağız bakımı ile birlikte bu sorundan uzak kalmak mümkündür.
Hastalığın birçok farklı nedeni var ve altında yatan sorunların da en doğru şekilde tespit edilmesi gerekiyor. Bu hastalıklardan bir tanesi de mide problemleridir ve ağız kokusunu meydana getiren sorunların başında gelmektedir. Yapılacak incelemeler neticesinde tespit edilmesi daha kolay bir hal alıyor ve öncelikli olarak ide problemlerinin tedavi edilmesi gerekiyor.
Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu
Üst solunum yolu enfeksiyonları ve nefes alışverişinde yaşanan problemler de yine ağız kokusu hastalığının en önemli nedenlerinden bir tanesidir. Doğu nefes alışverişi sağlanamadığı takdirde bir süre sonra ağız kuruluğu da meydana gelecek ve bu da ağız kokusuna sebebiyet verecektir.
Hastalığın tedavi sürecinde öncelikli olarak altında yatan gerçek nedenler tespit edilmeli ve buna bağlı olarak uygun tedavi yöntemi belirlenmelidir.
Üst solunum yolu enfeksiyonlarının giderilmesine rağmen ağız kokusu devam ediyorsa farklı bir tedaviye başvurulabilir ve eksik tedavi durumu söz konusu olacaktır. Hastalığın çok sayıda alternatif tedavi yöntemi mevcut ancak az önce de belirttiğimiz gibi ilk etapta asıl sorunun tespit edilmesi gerekiyor.
Karaciğer ve Bağırsak Hastalıkları
İnsan vücudu her zaman için bir bütün olarak ele alınmalı ve değerlendirilmelidir. Hastalıklarda bunu çok daha iyi anlıyoruz ve ağız kokusu hastalığı da bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Karaciğer ve bağırsak problemleri ile birlikte ağız kokusu sorunu da ortaya çıkabiliyor. Herhangi bir bağlantı kuramıyor olabilirsiniz ancak yapılan araştırmalar, birçok hastanın bu sorunlar ile karşı karşıya geldiğini ve ağız kokusunun en önemli nedeninin de bu hastalıklar olduğunu ortaya koyuyor.
Tetkikler neticesinde sorunları tespit etmek daha kolay bir hal alacaktır ve öncelikli olarak bu hastalıklar tedavi edilerek başarılı sonuçlar elde edilecektir.
Ağız İçi Yaralar ve Mantar
Ağız içerisinde meydana gelen yaralar ve mantar oluşumu bir süre sonra enfeksiyonları da beraberinde getirecek ve kötü kokuya sebebiyet verecektir. Düzenli ağız bakımı, kontroller ve diş fırçalama eylemi ile birlikte bu sorunların önüne geçmek mümkündür. Ağız bakımı büyük bir önem taşıyor ve enfeksiyon riskini de büyük ölçüde ortadan kaldırıyor.
Bu sorunlara bağlı ağız kokusu hastalığının tedavisinde genellikle ilaç tedavisine başvuruluyor. Gargara ile birlikte yine oral yola alınacak destekleyici ilaçlar da tedavide önemli bir rol oynuyor. Doğru ve düzenli ilaç kullanımı sayesinde ağız kokusu hastalığından kurtulmak ve daha sağlıklı bir ağza sahip olmak mümkündür. Bu bağlamda doktorunuzun tavsiyelerini de yerine getirmek durumundasınız.
Crash Diyetleri
Hızlı bir şekilde kilo verdiren diyetler arasında son dönemin en popüler ismi crash diyetleri olarak karşımıza çıkıyor ancak sağlıksız beslenme detayını da es geçmemek gerek. Diyet programlarının büyük bir kısmı ne yazık ki yeterlilik sağlayamıyor ve bu da beslenmeyi daha zayıf bir seviyeye taşıyor. Bu diyetler, ağız kokusu gibi hastalıklara da sebebiyet verebiliyor. Diye programlarının doktor kontrolünde sürdürülmesi gerekiyor, aksi takdirde ağız kokusu ve benzeri sorunları yaşamak söz konusu hale gelecektir. Her diyet programından başarılı sonuçlar elde etmeniz mümkün değildir ve daha da kötüsü birçok farklı hastalığı da beraberinde getirdiklerini görebiliyoruz.
Sigara Kullanımı
Sigara, insan vücudu için en zararlı içeceklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor ve alkol ile birleştiği takdirde bu zararlar daha yoğun bir hal alıyor. Düzenli sigara kullanımı devam ettiği takdirde kısa bir süre sonra ağız kokusu hastalığı ile de karşı karşıya geleceksiniz. Sigarayı bırakmak en etkili tedavi yöntemlerinden bir tanesidir ve elbette bunun yanında ağız ve diş bakımınızı da doğru ve profesyonel bir şekilde yerine getirmeniz gerekiyor. Sigara kullanımı devam ederken yapacağınız bakım ne yazık ki etkisini çok sağlıklı bir şekilde göstermeyecek ve hatta fayda etmeyecektir. Sigara ve alkol gibi zararlı içeceklerden olabildiğince uzak durmanız gerekiyor aksi takdirde ağız kokusu hastalığı kaçınılmaz olacaktır.
İlaçlar
Birçok hastalığın tedavisinde ilaç tedavisine başvuruluyor ve bazı hastalıklarda bu ilaçları bir ömür boyu kullanmak gerekebiliyor. Düzenli ilaç kullanımı da ağız kokusunun en önemli nedenlerinden bir tanesidir ve ilaçlara devam edildiği takdirde bu sorun kronik bir hal alacaktır. İlaçların bırakılması mümkün değilse eğer ağız ve diş bakımını düzenli bir şekilde yaptırmanız gerekiyor. Tek başına diş fırçalama eylemi yeterli olmayabilir bu yüzden doktor kontrollerini de ihmal etmemek gerekiyor. Ağız ve diş sağlığı, ağız kokusunun önlenmesinde büyük pay sahibidir ve özellikle diş fırçalama gibi alışkanlıkların çocuk yaşta kazanılması da önem arz ediyor.
Ağız Kokusu Görülme Sıklığı Nedir?
Kadın ve erkeklerde eşit oranda karşımıza çıkan bu hastalık, 40 yaş üstü kişilerde daha yoğun bir şekilde gözlemleniyor. Ağız bakımının zayıf olduğu ve düzensiz yapıldığı durumlarda bu hastalığın görülme riski elbette artış gösterecektir. Çürük dişler de ağız kokusu hastalığının en önemli nedenlerinden bir tanesidir ve kişinin yaşı ilerledikçe bu sorun daha belirgin bir hal alıyor.
Çürük dişlerin dolgu ile tedavi edilmesi ya da çekilmesi, ağız kokusunu ortadan kaldırabilir ancak hastalığın altında yatan farklı nedenler varsa eğer öncelikli olarak bu sorunların tedavi edilmesi gerekiyor. Diş doktorunuz ile irtibat halinde olmanız kesinlikle sizlerin lehine olacaktır ve herhangi bir sorun durumunda hızlı müdahale şansı da artacaktır.
Ağız Kokusu Tedavi Türleri
Ağız kokusu hastalığının altında yatan birçok farklı neden olabilir ve tedavi sürecinde öncelikli olarak bu nedenlerin tespit edilmesi gerekiyor. Ağız kokusu hastalığı tedavi edilebilen bir hastalıktır ve doğru uygulama neticesinde başarılı sonuçlar elde etmek mümkündür. Çürük dişler, ağız bakımının düzenli bir şekilde yapılmaması, sağlıksız beslenme, ağız kuruluğu ve daha birçok neden karşımıza çıkıyor. Tetkikler neticesinde bu nedenleri tespit etmek gayet kolay ve sonrasında en uygun tedavi yöntemi de belirlenmiş olacaktır.
Ağız kokusu problemi ile karşı karşıya geldiğiniz takdirde hiç vakit kaybetmeden doktorunuz ile iletişim kurmalı ve tedavi süreci için harekete geçmelisiniz. Aksi takdirde bu sorun kronik bir hal alacaktır.
Ağız Hijyeni
Ağız kokusunun tedavi edilmesinde en etkili tedavi yöntemlerinden bir tanesi ağız bakımı ve hijyeninin doğru ve profesyonel bir şekilde yapılmasıdır. Diş fırçalama eyleminin yanı sıra tavsiye edilen gargara tipi ilaçlar da yine bu koku sorununu ortadan kaldıracak yöntemlerden bazılarıdır. Doktor kontrolleri ile birlikte nasıl bir tedavi uygulanacağı da net bir şekilde belirlenecek ve kısa süre içerisinde tedavi süreci başlatılacaktır.
Ağız hijyenini sağlamak adına ilaç tedavisine de başvurulabilir ve bunun yanı sıra sağlıklı bir beslenme düzenine de ihtiyacınız olacaktır. Yine ağız kuruluğunu gidermek için de doktorunuz birtakım tavsiyelerde bulunacaktır.
Düzenli Ağız ve Diş Muayenesi
Düzenli ağız ve diş muayenesinin sağlık açısından önemine tekrar değinilmesinde fayda var. Ağız kokusu hastalığının tedavisinde de düzenli muayeneye ihtiyacınız olacaktır. Muayene esnasında herhangi bir enfeksiyon ya da mantar durumu tespit edildiği takdirde ilaç tedavisine başvurulabilir. Bununla birlikte çürük dişler varsa eğer dolgu tedavisine ya da diş çekimi tercihi yapılabilir. Bu konuda karar verecek olan kişi elbette doktorunuzdur ve ağız kokusunun asıl nedeni tespit edildikten sonra gerekli süreç başlatılacaktır.
Tedavi tamamlandıktan sonra da doktor kontrollerine devam etmeniz gerekiyor ve tam iyileşme gerçekleştiği takdirde kontrollerin sıklığı da azalacak ve süreç daha sakin bir şekilde işleyecektir.
Profesyonel Ağız ve Diş Temizliği
Ağız kokusu hastalığının tedavisinde ağız ve diş temizliğinin profesyonel bir şekilde yapılması da en etkili tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Tek başına diş fırçalamak yeterli olmayabilir ve doktorunuz tarafından verilecek gargara tipi ilaçları da düzenli olarak kullanmanız gerekecektir. Bununla birlikte düzenli doktor kontrolüne de her daim ihtiyacınız var ve bu sayede ağız kokusunun devam edip etmediği de daha sağlıklı bir şekilde tespit edilecek ve gerek duyulduğu takdirde ek tedaviye başvurulacaktır.
Ağız kokusu, ciddi bir hastalıktır ve kişinin psikolojisini de olumsuz yönde etkisi altına alabiliyor. Hiç vakit kaybetmeden doktor yardımı alabilir ve bu sorundan kısa süre içerisinde kurtulabilirsiniz.
Kokuya Neden Olan Hastalıkların Tedavisi
Ağız kokusu hastalığının birçok farklı nedeni bulunuyor ve mide hastalıkları da bunlardan bir tanesidir. Tetkikler neticesinde asıl sorun tespit edilecek ve uygun tedavi yöntemi doğru bir şekilde belirlenecektir. Eğer sorunun asıl kaynağı mide problemleri ise öncelikli olarak bu sorunların tedavi edilmesi gerekiyor. Karaciğer hastalıkları da yine ağız kokusuna neden olan hastalık gruplarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Ağız kokusundan kurtulmak istiyorsanız eğer öncelikli olarak bu hastalıktan kurtulmanız gerekecektir ve tedavi planlaması da buna göre yapılıyor. Ağız bakımı ile ilgili bir sorun varsa eğer genellikle gargara ve diş fırçalama tavsiye ediliyor.
Ağız Kokusu Tedavi Öncesi
Kadın ve erkeklerde eşit oranda gözlemlenen bu hastalık, tedavi edilmediği takdirde kişinin sosyal hayatını da olumsuz etkileyecektir. Bu etki kısa bir süre sonra ikili ilişkileri de sekteye uğratabiliyor. Ağız kokusu tedavi edilebilen bir hastalıktır ve doktor yardımı aldığınız takdirde bu sorundan kısa bir süre içerisinde kurtulabilirsiniz. Ağız kokusu tedavisinden önce hastalığın asıl nedeni doğru bir şekilde tespit edilmeli ve tedavi yöntemi de bu doğrultuda belirlenmelidir.
Az önce de dile getirdiğimiz gibi hastalığın birçok farklı nedeni olabilir ve daha da önemlisi farklı hastalıkların belirtisi olarak da karşımıza çıkabiliyor. Doktor kontrolleri neticesinde doğru sonuçlar elde etmek mümkün ve sonrasında tedavi süreci başlatılacaktır.
Koku Nedeninin Belirlenmesi
Konunun birçok nedeni olabilir ancak en önemli nedenlerden bir tanesi kişinin ağız ve diş bakımı konusunda bilinçsiz bir şekilde hareket ediyor olmasıdır. Düzenli diş fırçalamadığınız ya da ağız bakımını profesyonel bir şekilde yapmadığınız takdirde ağız kokusu sorunu ile karşı karşıya geleceksiniz. Diş fırçalama alışkanlığının çocuk yaşlardan itibaren kazanılması/kazandırılması gerekiyor. Diş çürüklerinin ve ağız enfeksiyonlarının önüne geçmek adına en önemli detaylardan bir tanesidir.
Koku nedeni doğru bir şekilde tespit edildikten sonra gerekli tedavi yöntemi belirleniyor ve doktorunuz da süreç hakkında bilgilendirme yapıyor. Uyarılar doğrultusunda hareket ettiğiniz takdirde herhangi bir sorun yaşamayacak ve kısa süre içerisinde bu hastalıktan kurtulacaksınız.
Kokuya Neden Olan Hastalıklar
Ağız kokusu, doğru yöntemler ile birlikte kısa süre içerisinde tedavi edilebilen bir hastalıktır. Buradaki en önemli detay, hastalığın altında yatan asıl nedenleri belirlemek ve buna göre uygun tedaviyi belirleyebilmektir. Karaciğer hastalıklarının yanı sıra üst solunum yolu enfeksiyonları ve mide problemleri de ağız kokusunu ortaya çıkan hastalık grupları arasında yer alıyor. Eğer bu tür bir durum söz konusu ise öncelikli olarak bu hastalıkların üzerine gidilmeli ve tedavi edilmelidir. Aksi takdirde ağız kokusundan kurtulmak mümkün olmayacaktır.
Doğru tedavi yöntemini belirlemek adına tetkiklere başvuruluyor ve doktorunuz da bu konuda gerekli bilgilendirmeleri en doğru şekilde yapacaktır.
Ağız Kokusu Tedavi Sonrası
Hastalık tedavi edildikten sonra tekrar edebilir, bu yüzden gerekli önlemlerin alınması ve doktor uyarılarına göre hareket edilmesi gerekiyor. Düzenli diş fırçalamak en büyük ihtiyacınız olacaktır ve bunu doğru bir şekilde gerçekleştirdiğiniz takdirde hastalık riskini de ortadan kaldırmış olacaksınız. Tedaviden sonra kontroller devam edecektir ve bu kontroller bittikten sonra belli zaman dilimlerinde doktorunuzu ziyaret etmenizde fayda vardır. Bu sayede oluşabilecek herhangi bir sorunun erken teşhisi konusunda da adım atmış olacaksınız.
Sağlıklı beslenme ve doğru gıda tercihi de tedavi sonrası en önemli detaylardan biri olarak karşımıza çıkıyor ve bu konuda da doktorunuz gerekli detayları sizinle paylaşıyor.
Ağız Kokusunun Tekrar Oluşması
Doktor uyarılarını göz önünde bulundurmadan hareket ettiğiniz takdirde ağız kokusu sorunu ile bir kez daha karşı karşıya gelmeniz kaçınılmazdır. Sigara ve alkol tüketimi devam ediyorsa eğer hastalık riski de artış gösterecektir. Bu tür konularda dikkatli davranmanız gerekiyor aksi takdirde hayatlarınızın her anında bu riski taşıyor olacaksınız.
Ağız kokusu tekrar oluştuğu takdirde bir kez daha doktorunuza başvurmanız gerecektir. Sorsun tespit edildikten sonra ilgili tedavi yöntemi ile birlikte süreç başlatılıyor. Dikkatli olmanızda fayda var ve az önce de bahsettiğimiz gibi tekrar edebilen bir hastalıktır ve sık sık bu sorun ile karşılaşanların sayısı da bir hayli fazladır.
Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ağız kokusu hastalığını önlemek adına alabileceğiniz önlemlerden bir tanesi düzenli diş fırçalamak olacaktır. Bunu sık sık ve profesyonel bir şekilde yerine getirdiğiniz takdirde ağız ve diş bakımını da sorunsuz bir şekilde yerine getirmiş olacaksınız. Ek olarak düzenli doktor kontrolleri de en büyük detaylardan bir tanesidir. Tam iyileşmeyi takip etmek adına bu detayı da ihmal etmemek gerekiyor.
Sigara ve alkol kullanımı olabildiğince azaltılmalı ve hatta mümkünse bu iki zararlı içecek tamamen bırakılmalıdır. Sağlıklı ve düzenli beslenme detayını da ihmal etmemek gerekiyor ve tükettiğiniz gıdaların da ağız kokusu yapabileceğini bilmenizde fayda var. Bunun için de özel bir beslenme programı talep edebilir ya da kendiniz hazırlayabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Hastalık hakkında bilinen çok fazla yanlış var ve ne yazık ki internet ortamında yer alan birçok kaynak da bu hastalık hakkında hatalı bilgi vermeye devam ediyor. Ağız kokusu, tedavi edilmediği takdirde kişiyi psikolojik olarak da olumsuz etkileyecek hastalıklardan bir tanesidir. Hasta, özellikle ikili iletişimde büyük sıkıntı yaşayacak ve bir süre sonra sosyal çevresinden de uzaklaşacaktır. Bir süre sonra cinsel ilişkilerin de daha zayıf bir hal alacağını ve partnerlerinizin zamanla sizlerden uzaklaşacağını da bilmeniz gerekiyor. Böyle bir problemle karşılaştığınızda hiç zaman kaybetmeden olabildiğince kısa sürede alanında uzman bir doktora gitmelisiniz ki en kısa sürede tedavisi yapılabilsin ve olumsuz sonuçlar doğurmasın.
Kemoterapi İlaçları Ağız Kokusuna Neden Oluyor Mu?
İlaç kullanımı düzenli bir şekilde gerçekleştiği takdirde ve uzunca bir süre kullanıldığında ağız kokusuna sebebiyet verebilir. Kemoterapi ilaçları da bu grupta yer alıyor. Eğer bu tür bir tedavi alıyorsanız ağız ve diş bakımı konusunda da profesyonel bir şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Düzenli diş fırçalamanın yanı sıra doktor kontrolleri ile birlikte ağız bakımınızı da sorunsuz bir şekilde yaptırabilirsiniz. Bunun önüne geçmek ne yazık ki mümkün değil ancak düzenli bakım ve kontroller ile birlikte ağız kokusunu en aza indirgemek ve şikayetleri biraz olsun ortadan kaldırmak mümkün olacaktır. Doktorunuz da bu konuda gerekli tavsiyeleri sizinle paylaşacak ve birtakım uyarılarda bulunacaktır.
Bağırsak Tıkanıklığı Ağız Kokusuna Neden Olur Mu?
Ağız kokusu hastalığının altında yatan birçok farklı neden ile birlikte birçok farklı hastalık durumu da söz konusu olabiliyor. Bağırsak tıkanıklığı da bu hastalıklardan bir tanesidir ve tetkikler neticesinde tespit edildiği takdirde öncelikli olarak bu sorunun ortadan kaldırılması gerekiyor. Uygun tedavi ile birlikte bu hastalıktan kurtulmanız mümkündür ve sonrasında ağız kokusunun da tedavi edildiğini fark edeceksiniz.
Karaciğer hastalıkları ve mide problemleri de yine ağız kokusuna neden olan hastalıklar grubunda yer alıyor ve tedavi edilmedikleri takdirde ağız kokusu kronik bir hal alabiliyor.
Ağız Kokusu Diş Macunu Ve Diş Fırçası Seçimi Nasıl Yapılır?
Ağız kokusunu ortadan kaldırmak için diş fırçası ve diş macunu tercihlerinizi de doğru ve profesyonel bir şekilde yapmanız gerekiyor. Doktorunuzun tavsiyeleri doğrultusunda hareket edebilirsiniz ve gerekli incelemeler neticesinde en uygun öneriyi de yine doktorunuz yapacak ve konu hakkında bilgi verecektir. Düzenli diş fırçalayarak bu sorundan kısa bir süre içerisinde kurtulabilir ve daha sağlıklı bir ağza sahip olabilirsiniz.
Ağız Kokusu Tedavisi İçin Doğal Yöntemler Nelerdir?
Ağız kokusundan kurtulmak istiyorsanız eğer süt ve yoğurt tüketimini bol bol ve düzenli olarak yerine getirmeniz gerekiyor. Ağız içerisindeki enfeksiyonları ortadan kaldıran ve bakteri oluşumunu engelleyen bu ürünler sayesinde ağız kokusu hastalığından kurtulmak mümkündür. Yine aynı şekilde muz tüketimi de uzmanlar tarafından tavsiye edilen yöntemlerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.
Kronik Ağız Kokusu Nedir?
Ağız kokusu, yediğiniz gıdalara ya da tükettiğiniz içeceklere bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Kimi zaman ağız kuruluğuna bağlı bir sorun olarak da karşımıza çıkıyor ancak kronik ağız kokusu, tüm bu detayların yanı sıra devamlılık gösteren ve doğru tüketime rağmen ortaya çıkan bir hastalık türüdür. Tedavi edilmediği takdirde ciddi bir sorun haline gelebilir ve psikolojik olarak da hastayı etkisi altına alacaktır. Özellikle ikili ilişkiler büyük sorunlar yaşayabilir ve bir süre sonra kendinizi toplumdan soyutlayabilirsiniz. Erken teşhis ile birlikte tedavi edilebilecek bir hastalık olduğunu da belirtmekte fayda var.
Ağız Kokusu Tedavisi İçin Hangi Bölüme Gidilir?
Ağız kokusunun ortaya çıkmasında büyük oranda ağız içinin durumu önemlidir. Ayrıca sindirim sisteminde meydana gelen sorunlar da ağız kokusunun ortaya çıkmasında etkilidir. Kokunun yayılış oranı, karakteri ve görülme saatleri kaynağa dair bilgiler vermektedir. Ağız kokusunun tedavisi de büyük oranda kaynağa yönelik gerçekleştirildiğinden dolayı tedavi farklı bölümlerde gerçekleştirilebilir. Ancak ilk başvurulması gereken klinik ağız ve diş sağlığı klinikleridir. Burada yapılan incelemeden sonra tedavi ya burada ya da daha farklı bölümlerde gerçekleştirilebilir.
Ağız Kokusu Tedavisi Nasıl Oluyor?
Ağız kokusunun tedavi edilmesinde standart bir girişim söz konusu değildir. Amaç kaynağı tespit edip yok etmek olduğundan dolayı, kaynağının cinsine göre girişimler gerçekleştirilir. Bazen diş çekimi bazen kanal tedavisi bazen de çürük tedavisi iken; yemek borusunun endoskopik olarak tedavi edilmesi, mide asitlerinin düzenlenmesine yönelik ilaç tedavisi ve bazı cerrahi girişimler de ağız kokusu tedavisinin içerisinde yer alabilir. Tüm bunlardan önce uygulanan ilk yöntem ise ağız hijyenini artırmaya yönelik tedavilerdir.
Ağız Kokusu Tedavisi Ne Kadar Sürer?
Ağız kokusunu ortaya çıkaran sebepler incelendiğinde ortalama bir tedavi süresinin yaklaşık olarak bir ayı bulduğu gözlemlenmiştir. Eğer cerrahi bir girişim söz konusu ise ameliyatın etkilerinin tamamen ortadan kalkma süresini tedavinin sonuçlanma süresi olarak almak mümkündür. Eğer çürük tedavisi söz konusu ise seansların tamamlanması, hijyen tedavisi ise de ömür boyu uygulama söz konusudur. Hangi kaynaktan ortaya çıktığı fark etmeksizin hijyen uygulamaları kalıcıdır.
Ağız Kokusu Tedavisi Olur Mu?
Ağız kokusunu ortaya çıkaran sebebin tespit edilmesinden sonra ağız kokusunun yüzde seksen – doksan oranında tedavi edilmesi mümkündür. Önemli olan kaynağın doğru olarak tespitidir ki bu çoğu zaman mümkündür. Çok nadiren altta yatan sebep bulunamadığından dolayı tedavinin uzaması ya da hiç yapılamaması söz konusudur ki böyle durumlarda da daha derinlikli tetkikler gerçekleştirilmektedir.